Venemaalt põgenenud: Gutserijev. Deripaskale Russneft ja muist Magnast.

30. august 2007

Mihhail Gutserijev, Russnefti islamiusuline eksboss (ingušš!) ja Venemaa rikkamaid mehi, sattus hiljaaegu Kremli ahistatavate hulka ja olla nüüd Venemaalt jalga lasknud — Londonisse, nagu nad kõik. On vist ka põhjust — äsja hukkus segastel asjaoludel Moskvas Gutserijevi poeg ja lisaks andis kohus teisipäeval välja orderi Gutserijevi vahistamiseks. Vene lehed on spekuleerinud, et Russnefti ootab Jukose saatus, räägitakse ka, et Gutserijev jõudis enne lahkumist firma Oleg Deripaskale maha müüa, kasseerides 3 miljardit dollarit.

http://www.guardian.co.uk/russia/article/0,,2158599,00.html

Samal ajal on kuulda, et Magna, Põhja-Ameerika ühe suurema autoosade tootja, osanikud kiitsid heaks 42% osaluse müügi Deripaskale. Vastased kartsid, et Kremlile lähedase Deripaska varad võivad omakorda varsti olla Vene riigi käpa all. Deripaska on väidetavasti Venemaa rikkuselt teine mees, kel Ühendriikidesse sissesõidukeeld kriminaalsete sidemete tõttu.

Täiendus : muuhulgas oli Gutserijev oluline rahaallikas raskustesse sattunud LDPRile. Detsembrikuistel duumavalimistel võib Žirinovski partei vabalt ukse taha jääda, Gutserijevi põgenemine pole sugugi ainuke värsketest muredest.

Lisa kommentaar